Over Frank

Visionair, enthousiasteling, kritisch, analytisch, constructief en scherp debater. Een dossiervreter die in de politiek altijd op zoek is naar wat beter kan en niet snel opgeeft. Een politicus met idealen die veel weet te bereiken door met goed onderbouwde voorstellen te komen. Dat is Frank Visser (43 jaar), de nummer 11 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Frank woont in Haarlem, is getrouwd en heeft drie kinderen. In het dagelijks leven is hij beleidsmedewerker van Reizigersvereniging Rover.

  • Politiek ervaren
    In zijn studententijd werd Frank actief voor de RPF, één van de voorlopers van de ChristenUnie. Al snel werd hij vice-voorzitter en politiek secretaris in het landelijk bestuur van de jongerenorganisatie van de partij. Frank werkte 10 jaar achter de schermen bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie als beleidsmedewerker en weet dus hoe de hazen lopen in politiek Den Haag. Sinds 2014 is hij gemeenteraadslid namens ChristenUnie Haarlem. Eerder was hij commissielid namens de ChristenUnie bij de Provinciale Staten van Noord-Holland en was hij werkzaam als communicatiemedewerker/webmaster op het partijbureau van de ChristenUnie.

  • Focus op inhoud: kritisch en constructief
    Bij Frank draait het ouderwets om de inhoud. Hij heeft een goed oog voor belangrijke kleine lettertjes in wetten en beleidsstukken die politiek het verschil maken. Frank heeft een gezonde kritische geest, maar is altijd constructief. Hij zegt over zichzelf: "Ik ben een realist die de lat hoog legt. Ik zoek altijd waar zaken efficiënter, socialer en rechtvaardiger kunnen."

  • Debater en dossiervreter die resultaat boekt
    In de politieke arena is Frank als een vis in het water en valt hij op met scherpe bijdragen in debatten en zijn dossierkennis. Als vertegenwoordiger van de kleinste partij vanuit de oppositie in de gemeenteraad van Haarlem heeft hij al veel weten te bereiken. De Tweede Kamerleden waarvoor hij als beleidsmedewerker bijdragen voorbereide werden meermaals uitgeroepen tot het meest effectieve Kamerlid.

  • Het verschil maken met eigen initiatieven
    Frank houdt er van eigen onderwerpen op de politieke agenda te zetten en zo het verschil te maken. Hij is goed in het signaleren van knelpunten en het zien van kansen in de samenleving en weet die goed te vertalen naar politieke voorstellen. Zo kreeg hij voor elkaar dat er in Haarlem een jaar van de toegankelijkheid kwam. Elke wethouder ging aan de slag om Haarlem toegankelijker te maken. “Ik wil het verschil maken. Maar de politiek kan niet alles oplossen. Ik geloof in de kracht van de samenleving. De overheid moet opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving en het onrecht aanpakken. Maar de overheid moet niet zaken overnemen die prima kunnen worden geregeld binnen gezinnen, scholen, verenigingen, bedrijven en kerken.”

  • Passie voor duurzame mobiliteit
    Frank heeft passie voor het verduurzamen van de mobiliteit en is gespecialiseerd in openbaar vervoer. Door OV-magazine is Frank Visser opgenomen in een lijst van 13 personen die in het Nederlandse openbaar vervoer zaken in beweging zetten. Hij wordt daarin omschreven als een enthousiasteling, luis in de pels, visionair en veranderaar die onderwerpen op de politieke agenda zet die Rijk, ProRail en NS laten liggen. Hij staat in Haarlem in de gemeenteraad bekend als voorvechter voor betere infrastructuur voor fietsers. “Ik wil de aarde voor de generatie van mijn kinderen een beetje mooier achterlaten en mij inzetten voor een leefbare woonomgeving voor iedereen. Mijn jarenlange ervaring in het openbaar vervoer wil ik in de politiek inzetten om het OV aantrekkelijker te maken voor veel meer reizigers en steden leefbaarder te maken.”

  • Opkomen voor kwetsbaren in de samenleving
    Frank staat voor een keiharde bestrijding van mensenhandel, het beter ondersteunen van mantelzorgers en het 100% toegankelijk maken van onze samenleving voor mensen met een beperking. “Ik maak mij zorgen over het individualisme en de vereenzaming in onze maatschappij zowel bij ouderen als bij jongeren. De coronacrisis zal dit vrees ik alleen nog maar meer versterken. We moeten zo snel mogelijk weer terug naar het oude normaal want het nieuwe normaal is abnormaal. De mens is een relationeel wezen. Natuurlijk: zoom-meetings en teams-vergaderingen zijn best praktisch en thuiswerken heeft ook voordelen maar dit kan niet op tegen fysieke ontmoetingen. Ieder mens heeft regelmatig een knuffel nodig!”