Start vlogserie OV-idee

almere-thumbnail75.jpg
11 Frank Visser.jpg
Door Frank Visser op 23 februari 2021 om 21:09

Start vlogserie OV-idee

Tot aan de verkiezingen post ik vrijwel dagelijks een nieuwe vlog op deze website en op mijn social media accounts. Wat wil de ChristenUnie doen met 15 miljard euro voor OV en fiets?

In de vlogserie OV-idee laat ik op locaties verspreid over heel Nederland zien wat er beter kan in het openbaar vervoer en waar de ChristenUnie 15 miljard euro aan investeringen in het OV aan wil besteden.

De knelpunten op het spoor zijn erg groot. Alleen... ze zijn veel minder goed zichtbaar dan de files op de autosnelweg. Maar feitelijk staat er op het hele spoor van Alkmaar tot Roermond en van Roosendaal tot Zwolle een soort permanente file. We hebben het spoorwegnetwerk in Nederland zo goed benut dat de emmer nu op veel plekken tegelijk overstroomt. Er kan haast geen trein meer bij en veel Intercities rijden langzamer dan ze zouden kunnen omdat een Sprinter of goederentrein er voor rijdt. Of Sprinters moeten minutenlang aan de kant zodat een andere trein ze kan inhalen. Het enige verschil tussen deze spoorfile en de file op de autosnelweg is dat er door de dienstregeling een soort permanente toeritdosering is bij elk station die de file controleert. Een schaalsprong is nodig zodat het spoor kan groeien, bijvoorbeeld voor extra HSL-treinen naar het buitenland ter vervanging van vliegtuigen op afstanden tot 750 kilometer.

Ook op regionaal niveau is het OV toe aan een schaalsprong. Nieuwe lightrailverbindingen, HOV busbanen en automatisering van het metronetwerk kunnen woningbouwprojecten in de steden mogelijk maken zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid en kunnen zorgen dat de steden leefbaar blijven.

Het gaat niet alleen om grote projecten. Er zijn juist ook veel kleine knelpunten op te lossen. Zo kan het OV voor veel meer mensen aantrekkelijk worden.

In de vlogserie OV-idee laat ik concrete voorbeelden zien van knelpunten die moeten worden opgelost. De meeste van deze verbeteringen staan concreet genoemd in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Ik hoop dat het na de verkiezingen lukt in het regeerakkoord te komen met een ambitieus programma voor een schaalsprong in het OV. Help jij mij mee door mijn vlogs te verspreiden in jouw netwerk?

#verkiezingen #kiezenvoorwatéchttelt #stemFrank

Aflevering zien? https://frankvisser.christenunie.nl/video

Labels: , ,

Reacties

Plaats een reactie