ChristenUnie wil investeren in station Barneveld Noord

IMG_20210215_163301.jpg
11 Frank Visser.jpg
Door Frank Visser op 18 februari 2021 om 19:30

ChristenUnie wil investeren in station Barneveld Noord

In 2027 moet je met de trein rechtstreeks van Barneveld Noord naar Apeldoorn kunnen reizen. Daarvoor pleit de ChristenUnie. De treinverbinding is opgenomen in het verkiezingsprogramma. Deze week onthulden Kandidaat Kamerlid Frank Visser (nummer 11), ChristenUnie-statenlid Freek Rebel en wethouder Hans van Daalen alvast een scherm op het station met de nieuwe vertrektijden.

De Veluwe staat onder druk door het groeiend aantal toeristen en de regio FoodValley staat voor een grote woningbouw opgave. Daarom moet er nu geïnvesteerd worden in verbetering van het OV. De ChristenUnie ziet station Barneveld Noord als de sleutel tot het bereikbaar houden van de Veluwe en de regio’s FoodValley en Cleantech regio. Frank Visser, de OV-deskundige van de ChristenUnie: “Dit is één van de twee trajecten in Nederland waar je eerst kilometers de verkeerde kant op moet rijden om op je bestemming te komen. Dat is niet meer van deze tijd. Door hier twee perrons te bouwen kan twee keer per uur een Intercity stoppen of kan er een regiosprinter komen tussen Amersfoort en Apeldoorn. Dan wordt de reistijd zo’n 17 minuten. Nu is dat nog bijna 1 uur!”

De opening van het station is slechts één van de verbeteringen die de ChristenUnie ziet op het spoor langs de A1. Freek Rebel: “Als er een Regiosprinter gaat rijden kan ook station Stroe heropend worden. Vanaf daar kunnen toeristen de Veluwe op de fiets verkennen en kunnen militairen gemakkelijk de kazerne in Nieuw Milligen bereiken. Ook kan er in Apeldoorn West voor forenzen een station komen”.

Frank Visser: “In 2024 komen er nieuwe snellere treinen voor de Intercity Berlijn. Om een half uur reistijdwinst te boeken moeten nog wel de stations Deventer en Oldenzaal worden uitgebreid. De plannen hiervoor zijn al ver gevorderd. De ChristenUnie wil dat snel een besluit wordt genomen.”

Deel dit bericht

Labels: ,

Reacties

Plaats een reactie